A Videolink használatának lépései:

0. Regisztrálj (10+ napig ingyenes)

A Videolink használatához előbb regisztrálnod kell. Ezt megteheted a minimum 10 napos ingyenes próbaidőszak elindításával.

1. Bejelentkezés

A szolgáltatás használatához jelentkezz be a Videolink admin felületére:

 1. Nyisd meg a böngésződben a Videolink honlapját: https://videolink.hu/
 2. Kattints felül a Fiókom menüpontra vagy annak Videolink admin felület almenüpontjára felül:
  Fiókom menüpont - Videolink
 3. Add meg a regisztrációkor megadott e-mail címedet (vagy felhasználónevedet) és a jelszavadat, majd kattints a Bejelentkezés gombra:
  Bejelentkezés - Videolink
 4. Az admin felületre kerülsz:
  Vezérlőpult - Videolink

2. A videód feltöltése

 1. Kattints a „Videó feltöltés” menüpontra, majd kattints a zöld „Új feltöltése” gombra:
  Videó feltöltés oldal - Videolink
  Külön feltöltő oldal - Videolink
 2. Töltsd ki a Cím mezőt, ami kötelező. A Leírás mező nem kötelező, de ha akarod, ide is írhatsz szöveget.
 3. Kattints a „Fájl kiválasztása” gombra, mire egy fájlkezelő ablak nyílik meg, ahol kiválaszthatod a feltöltendő videófájlodat.
 4. Kattints a zöld „Feltöltés” gombra, mire elindul a feltöltési folyamat. Egy folyamatsáv mutatja, hol tart a folyamat.
  FONTOS! NE ZÁRD BE EZT AZ ABLAKOT, MÍG A FELTÖLTÉS BE NEM FEJEZŐDIK!
  Videó feltöltési folyamat 1 - Videolink
  Videó feltöltési folyamat 2 - Videolink
  Videó feltöltési folyamat 3 - Videolink
 5. Várd meg, míg a folyamatsáv (100%) és a forgó karika teljesen el nem tűnik!
  Videó sikeresen feltöltve - Videolink
 6. Feltölthetsz további videókat is. Ha készen vagy, az összes feltöltött videód könyvtárába a < Vissza a könyvtárba linkkel, vagy a Videó feltöltés menüponttal juthatsz:
  Feltöltött videók könyvtára - Videolink

3. Ki láthassa a videódat?

Ez a beállítás a videód védelméről szól. Beállíthatod, hogy a feltöltött videód nyílt, bárki számára megtekinthető lesz-e, vagy csak azok láthatják, akiknek Te meg szeretnéd ezt engedni.
Alapértelmezetten a feltöltött videóid nem kereshetők, nem jelennek meg sehol az interneten, és csak az általad megadott honlapjaidon (=domain-jeiden) beillesztve lehet őket megtekinteni. Ha ez így Neked megfelelő, akkor ezt a pontot kihagyhatod és ugorhatsz a következőre. Ha ettől eltérő beállítást szeretnél, akkor ennek lépései:

 1. Lépj a feltöltött videóid könyvtárába (Videó feltöltés menüpont) és a listában kattints a beállítandó videó nevére. A megjelenő ablakban látod az adott videó beállításait:
  Videó Megtekintési védelem - Videolink
 2. A Megtekintési Védelem résznél az alábbi lehetőségek közül válassz:
 • Bárki: válaszd ezt a beállítást, ha azt szeretnéd, hogy a videód nyílt, bárki számára elérhető legyen.
  A videód meg fog jelenni a vimeo.com-on, ott kereshető és bárki számára megtekinthető lesz. Valamint a videód megtalálható lesz a keresőkben is. Természetesen a saját weboldalaidra is beillesztheted. Sőt mások is beilleszthetik saját honlapjaikra, vagy megoszthatják a videód linkjét bárhol (pl Facebook-on).
 • Csak a megadott domain-eken (Alapértelmezett): válaszd ezt a beállítást, ha a videód tartalmát védeni szeretnéd, ha azt szeretnéd, hogy a videód zárt legyen, és csak a Te honlapjaidon (=domain-jeiden) legyen elérhető.
  A videód nem lesz elérhető a Vimeo.com-on sem. A keresőkben sem lesz megtalálható. A saját weboldalaidra tudod beilleszteni, csak a látogatóid tekinthetik meg. A feltöltés után a videók alapértelmezetten ezt a beállítást kapják meg.

4. Hova lehessen beilleszteni a videódat? (Domain szintű beillesztési védelem)

Ez a beállítás is a videód védelméről szól. Eldöntheted, hogy a feltöltött videódat csak a Te saját honlapjaidon (=domain-jeiden) lehessen beilleszteni és megtekinteni vagy bármilyen más honlapon is tetszőlegesen be lehessen illeszteni.
Alapértelmezetten a feltöltött videóid csak konkrét domain-eken (egyelőre csak a videolink.hu-n) jelenhetnek meg. Ez az ajánlott beállítás, ha védeni szeretnéd a videód tartalmát és csak a Te saját honlapjaid-on (=domain-jeiden) szeretnéd elérhetővé, megtekinthetővé tenni. Ezeket a lépéseket kell még megtenned ehhez:

 1. Lépj a feltöltött videóid könyvtárába (Videó feltöltés menüpont) és a listában kattints a beállítandó videó nevére. A megjelenő ablakban látod az adott videó beállításait:
  Videó Beillesztési védelem - Videolink
  Domain beillesztési védelem típusok - Videolink
 2. Válaszd ki a Beillesztési védelem típusát:
  • Bárhol: ha ezt választod, akkor a videódat Te és bárki más is (a videód linkjének birtokában) beillesztheti akárhova és azon a felületen meg is tekinthető, valamint meg is osztható.
  • Csak a megadott domain-eken: ez az ajánlott beállítás, ha védeni szeretnéd a videód tartalmát. Ha ezt választod, akkor a videód csak az általad beállított honlapokon (=domain-eken) lesz beilleszthető/megtekinthető. Ha ennél eltérő helyen próbálják meg beilleszteni/lejátszani illetéktelenek, akkor az alábbi figyelmeztető ablak jelenik meg a videód helyett (Elnézést – Adatvédelmi beállítások miatt ez a videó nem játszható le itt.)
   Domain szintű védelem miatt nem megtekinthető videó - Videolink
 3. Add meg az ez alatti mezőben azokat a domain-eket egyesével, ahol engedélyezed a videód lejátszását. Írd be a domain-t a kezdő http:// vagy https:// nélkül. Például: sajathonlap.hu
  Ha a domain-ed tartalmazza a www előtagot, akkor azzal együtt add meg. Például: www.sajathonlap.hu
  Ha vannak aldomain-jeid, azokat külön fel kell venned. Például: tanfolyamok.sajathonlap.hu
  Felvett domain variációk - Videolink
 4. Ezután vagy nyomj a Hozzáad gombra, vagy a Mentés gombra, vagy egyszerűen csak nyomd meg az ENTER gombot miután beírtad a domain-edet (ez a leggyorsabb mód, ha több domain-t akarsz felvenni a videódhoz.)
 5. A sikeres domain hozzáadásról egy felugró ablak értesít:
  Domain sikeresen hozzá lett adva - Videolink

FONTOS, hogy az általunk már alapértelmezetten felvett videolink.hu domain-t NE TÖRÖLD, mivel ez szükséges ahhoz, hogy itt az admin felületen is megtekinthesd a videóidat előnézetben. Ha véletlenül törlöd, nincs gond, csak vedd fel újra a videolink.hu domaint.

5. Illeszd be a videódat a kívánt helyre (saját honlapjaidra)

Nincs más hátra, mint hogy beilleszd a videódat oda, ahová szeretnéd (saját honlapjaidra). Ehhez a videód beillesztési linkjére lesz csak szükséged:

 1. Lépj a feltöltött videóid könyvtárába (Videó feltöltés menüpont) és a listában a beilleszteni kívánt videód sorából másold ki a Beillesztés oszlopban lévő linket, amely így kezdődik: https://vimeo.com/ és ezután valamilyen egyedi számsor.
  Fontos, hogy a teljes linket másold ki.
  A másoláshoz akár húzd végig az egeret a link szövegének elejétől a végéig, vagy kattints 3-szor a szövegre bárhol, így a teljes link kijelölődik. Ezután használd a CTRL + C-t, vagy az egér jobb gombjának menüjéből válaszd a Másolás-t. (Harmadik lehetőségként ha az adott videód sorára viszed az egeret, megjelenik a neve alatt 3 lehetőség. Ezek közül vidd az egeret a Vimeo link szöveg fölé és a jobb gombjának menüjéből válaszd a Link címének másolása lehetőséget.)
  Videó beillesztési link - Videolink
 2. Ha a saját honlapodra szeretnéd beilleszteni a videódat, akkor az adott tartalom (oldal, cikk, bejegyzés, lecke, stb.) szerkesztésénél egyszerűen csak illeszd be a kimásolt beillesztési linket a megfelelő helyre. Ehhez használd a CTRL + V-t vagy az egér jobb gombjának menüjében válaszd a Beillesztés-t.
  A legtöbb ismert tartalomkezelő (=CMS, honlapszerkesztő) rendszer (például a WordPress) automatikusan felismeri a Vimeo-s beillesztési linket és a link megjelenése után 1-2 mp után átalakítja azt egy videó lejátszóablakká, amiben megjelenik a videód.
  Más tartalomkezelő rendszereknél (például Wix) modulokat találsz a Vimeo videód beillesztéséhez.

FONTOS! Ha elakadsz a videód beillesztésével, keress minket bátran elérhetőségeink egyikén (például [email protected], vagy a Videolink főoldalán a kapcsolati űrlapon keresztül).