A videó tartalom elterjedése az interneten az utóbbi években robbanásszerűen növekedett. Sok vállalkozás és szakértő számára a videók hatékony eszközök a brand építésben, az oktatásban és bizonyos tartalmak megosztásában. Azonban a videó letöltés, videó megosztás elleni védelem és a hozzáférés korlátozása kulcsfontosságú, ha a videóink tartalmát csak a jogosultakkal szeretnénk megosztani (például prémium tartalmak az előfizetőinknek).

A Vimeo egy olyan videómegosztó, videó hosting platform, amely a tartalomvédelem terén kivételes funkciókat kínál. Az egyik legkiemelkedőbb funkció, amelyet a Vimeo előfizetői élvezhetnek, az a domain szintű védelem. Ez lehetővé teszi a videó feltöltőknek, hogy meghatározzák, melyik domain-eken (weboldalakon) engedélyezik a videóik lejátszását és megtekintését.

A domain szintű védelem előnyei

  1. Korlátozott hozzáférés: A domain szintű védelem lehetővé teszi, hogy a tartalom tulajdonosai meghatározhassák, hogy mely weboldal(ak)on engedélyezett a videóik megtekintése. Ez garantálja, hogy csak a jogosultak férnek hozzá a videó tartalomhoz.
  2. Szellemi tulajdon védelem: A videók tartalmának védelme fontos a szellemi tulajdonjogok fenntartása szempontjából is. A domain szintű védelemmel megakadályozható, hogy más weboldalak illetéktelenül ágyazzák be a videókat vagy osszák meg azokat.
  3. Letöltési védelem: a Vimeo lehetőséget biztosít arra is, hogy a tartalom tulajdonosai megakadályozzák a videó letöltés, videó megosztás lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy az adott videó tartalma megtekinthető ugyan, azonban a felhasználók nem tudják a videót letölteni, sem megosztani.

A Videolink előfizetői megkapják a Vimeo előzőekben ismertetett domain szintű védelem funkcióját és a videó letöltés megakadályozását. Ez jelentős előnyt azoknak, akik videós tartalmakat szeretnének megosztani, ugyanakkor egyszerű és hatékony módon szeretnék kezelni a tartalomvédelmet és a hozzáférést.

A Videolink segítségével az előfizetők egyetlen felületről kezelhetik és nyomon követhetik a videóik védelmét, beállíthatják a hozzáféréseket, és könnyedén testre szabhatják a videólejátszó felületet. Ez nem csak időt takarít meg, hanem növeli a hatékonyságot és elősegíti a biztonságos tartalommegosztást.

Domain szintű védelem beállítása a Videolink szolgáltatásban

Ha még nincs feltöltve videód, akkor az itt található leírásunk alapján tölts fel egy videót.

Az adott videó saját szerkesztési felületén bal oldalt találod a Beillesztési Védelem részt. Itt először is állítsd be, hogy a videód csak „Konkrét domain-eken” jelenhessenek meg. Ezután alatta beállíthatod, hogy konkrétan mely domain-eken engedélyezed a videó megjelenést, lejátszást:

Megtekintési védelem - Videolink

Videó letöltés tiltás beállítása a Videolinkben

A Videolink szolgáltatásban az összes feltöltött videó esetében az az alapértelemezett beállítás, hogy a videót ne lehessen letölteni. Így ezt a beállítást nem találod meg a szerkesztési felületen és nem is kell ezt külön beállítanod.

Ha valamilyen okból kifolyólag mégis azt szeretnéd, hogy a videódat le lehessen tölteni, kérd az ügyfélszolgálattól és ezt beállítjuk számodra. Ennek a beállításnak egy egyszeri nagyon alacsony jelképes díja van, melyet az aktuális ÁSZF-ünkben találsz meg.